Over ons

Over ons

Excellent HomeCare is in 2012 opgericht door Frances van Hek. Na 20 jaar als juridisch secretaresse te hebben gewerkt en een aantal jaren fulltime moederschap was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Frances belandde bij toeval in de zorg en was direct enthousiast en onder de indruk van de levensverhalen van haar cliënten. Ze ontdekte haar passie, besloot zich om te scholen, volgde een zorgopleiding en liep stage in een particulier verzorgingshuis. Ze specialiseerde zich in de dementiezorg en was geraakt door de enorme impact die dementie op het leven van iemand heeft.

Naast haar werk in de zorg startte Frances een bemiddelingsbureau en werden er contacten gelegd met diverse particuliere zorginstellingen. Een steeds groter aantal zzpers sloot zich bij haar aan. Naast het runnen van het bureau werkt Frances nog altijd graag en regelmatig in de zorg. Op die manier houdt ze feeling met de werkvloer en leert ze haar cliënten steeds beter kennen.

Sinds eind 2020 werkt dochter Lara ook op kantoor én in de zorg. Met veel plezier werken ze samen om alles in goede banen te leiden.

Door een persoonlijke ervaring met dementie is Frances zeer gedreven om de best mogelijke dementiezorg te geven. Haar grootvader kreeg de ziekte van Alzheimer. Daardoor werden haar grootouders na een heel gelukkig leven samen na 50 jaar noodgedwongen van elkaar gescheiden. Deze ingrijpende gebeurtenis heeft diepe indruk op haar gemaakt. Frances is daarom blij dat ze nu – vele jaren later – haar steentje kan bijdragen aan het geluk van mensen met een vorm van dementie.

Lara

Sinds oktober 2020 ben ik bij Excellent HomeCare werkzaam. Hiervoor heb ik onder andere bijbaantjes in de horeca gehad en was ik werkzaam als gastvrouw in een particuliere zorgvilla. Daar had ik het altijd erg naar mijn zin.

In 2019 heb ik mijn diploma horeca ondernemer/manager behaald. Ik ben toen ook gelijk gaan werken in de horeca, maar kwam er al snel achter dat dit niet iets is voor de lange termijn.

Daarna ben ik gaan werken als persoonlijk begeleider met mensen met een lichtverstandelijke beperking, maar na verloop van tijd bleek dat ook dit niet de juiste baan was voor mij.

Ik heb altijd gezien hoe druk mijn moeder was met haar werk; haar telefoon staat niet stil. De laatste jaren is dit alleen maar toegenomen. Ik wilde toen ook al graag mijn moeder helpen, maar dat kwam er nooit van omdat ik het zelf ook druk had.

In augustus 2020 heb ik een zwaar auto ongeluk gehad, waar ik wonder boven wonder heel goed ben uitgekomen. Toen bedacht ik mij dat ik nu iets wil doen wat ik wel leuk vind.

Nu werk ik met veel plezier samen met mijn moeder en werk ik mijn oude vertrouwde gastvrouw diensten. Een betere combinatie kan ik niet hebben!